HOLISTISCHE MASSAGETHERAPIE

moment

Als je last hebt van spanningsklachten, slapeloosheid, depressie, burn-out, vermoeidheid of lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak.
Wanneer je leven een grote wending heeft genomen, bijvoorbeeld tijdens of na behandeling van ziekte, na een scheiding, een bevalling of na overlijden van een dierbare.

therapie

Bij massagetherapie is er aandacht om te luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. We hebben vaak de neiging om lichamelijke klachten te negeren of te onderdrukken. Een klacht ontstaat vaak echter niet zomaar, het is een signaal van het lichaam dat gehoord wilt worden.
Door aandacht te geven aan wat zich aandient, kan er ruimte ontstaan om gevoelens, emoties, energie, levenskracht weer te laten stromen.
Je wordt uitgenodigd om – zonder oordeel – op zelfonderzoek te gaan en je daardoor meer bewust te worden van jouw fysieke en mentale gesteldheid.
Deze therapie kan ook gecombineerd worden met fysiotherapie, psychotherapie of andere behandelvormen.

aanpak

We beginnen met een verkennend gesprek om een totaalbeeld (relevante klachten, medische achtergrond) te krijgen van jouw situatie. Zo komen we tot een massagevorm die het best past op dit moment. Tijdens de massage staat het doorvoelen van mogelijke emoties, ervaringen, gevoelens, gedachten centraal. In het nagesprek wordt hierbij stilgstaan om zo meer bewust te worden en vervolgens inzichten te krijgen.
De frequentie en het aantal vervolgsessies bepalen we in overleg. Ook bij een volgende sessie beginnen we steeds met een kort voorgesprek en bespreken we na de massage wat je ervaren of gevoeld hebt.